Zavetisce ljubljana logo
Nekateri potrebujemo
nekaj več pozornosti
Pes Lex
Slika 1 - Pes Lex

Lex

24010170
Sprejem
29. junij 2024
Spol
Samec
Starost
9 let
Velikost
Srednje rasti
Žival je celovito oskrbljena

O živali

Lex je starejši pes, ki je bil na jesen življenja predan v zavetišče. Star je 9 let in kljub težki preteklosti je prijazen in umirjen. Lex ima izjemno zgodbo, saj so ga prejšnji lastniki posvojili iz Beograda, kjer je bil najden z metki po telesu in povožen. Kljub tem grozotam je Lex ohranil prijazno naravo do ljudi.

Lex je prijazen do otrok in tujcev, kar ga naredi idealnega družinskega psa. Čeprav se ne igra veliko, uživa v človeški družbi in je navajen bivanja v stanovanju. Je sobno čist in ne uničuje stvari, kar pomeni, da se lepo obnaša v notranjih prostorih.

Na povodcu je lepo vodljiv in miren, kar omogoča prijetne in sproščujoče sprehode. Vendar je treba biti previden, saj je Lex lahko reaktiven na avtomobile in kolesarje. Poleg tega je lahko reaktiven do vseh ostalih živali, zato bi moral biti edini ljubljenček v gospodinjstvu.

Lex se boji močnih pokov in grmenja, kar zahteva dodatno skrb in potrpežljivost v teh situacijah. Prav tako je alergičen na piščanca, zato je pomembno paziti na njegovo prehrano.

Lex išče ljubeč dom, kjer bo lahko preživel svoja zlata leta obkrožen z ljubeznijo in pozornostjo. Išče družino, ki mu bo nudila toplino, skrb in varnost, ki si jo zasluži. Če iščete zvestega in ljubečega psa, ki je navajen življenja v stanovanju in uživa v človeški družbi, je Lex popolna izbira za vas. Pomagajte Lexu najti njegov za vedno dom, kjer bo lahko preživel svoje dni v miru in sreči.

Teža: okoli 20 kg

Datum rojstva: 28. 2. 2015

Postopek vas bo vodil čez vprašalnik, ki ga morate izpolniti pred obiskom zavetišča. Nato boste izbrali želeni termin obiska, ki ga bodo oskrbniki potrdili ali predlagali drugačen termin.

Deli mojo zgodbo s prijatelji

Lahko mi pomagaš najti nov dom tako, da deliš mojo povezavo s svojimi prijatelji

Tudi mi iščemo dom

Te zanimajo tudi druge živali, ki jih oddajo lastniki?

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi

Ne moreš posvojiti, a vseeno želiš pomagati?

Lahko prispevaš finančno ali materialno donacijo, ali pa podariš svoj čas, voljo in srce.
Naši sponzorji in donatorji
Royal CaninOpelData labVeterinarska postaja
Mimovrste