DAN ODPRTIH VRAT ZAVETIŠČA LJUBLJANA 4.10.2020 

02.10.2020

 

OB SVETOVNEM DNEVU ŽIVALI IN OSKRBNIKOV

ZAVETIŠČE LJUBLJANA

VABI

NA DAN ODPRTIH VRAT

 

 

V Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana na Gmajnicah v nedeljo, 4. 10. 2020 na dan živali dopolnjuje 18 let. Kot se za takšno pomenljivo obletnico spodobi izpostavljamo nekaj pomembnih prelomnic, ki jo bodo iz prve – mladoletne prakse pospremile v zrelost:

 

-       Živali so z letošnjo posodobitvijo Zakona o zaščiti živali opredeljene kot čuteča živa bitja in ne več kot stvari.

-        

-       Zaključek novogradnje in popolne prostorske ter vsebinske prenove novega Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana pomeni, da je Ljubljana, z njo pa Slovenija, pridobila sodobno zavetišče, ki lahko postane zavetišče celotne ljubljanske regije.

-        

-       V pričakovanju posodobitve področne zakonodaje ima nova veterinarska ambulanta pripravljene že prostore za obravnavo eksotičnih hišnih živali, za katere je dopolnitev zakonodaje še v pripravi.

-        

-       Zavetišče je pridobilo tudi nove prostore za izvajanje pedagoške dejavnosti, kjer so nam na pomoč priskočili kolegi iz LPP. V dveh sicer odsluženih, a preurejenih avtobusih, bosta zaživeli učilnici za otroke, ki bodo v zavetišču lahko preko formalnih izobraževalnih programov, ali pa preživljanja počitnic ter praznovanja rojstnih dni, poleg BUS bontona spoznavali tudi delo in poslanstvo zavetišč ter razvijali čut za odgovorno skrbništvo živali.

 

Razmere nam ne dopuščajo, da bi polnoletnost skupaj z vami praznovali, kot bi si želeli. Kljub vsemu pa se praznovanju polnoletnosti ter poklonitvi živali in njihovim oskrbnikom ob Svetovnem dnevu živali in oskrbnikov živali.

 

Na nove prostore in naše delo smo ponosni in zato vas vabimo na dan odprtih vrat. Vrata zavetišča bomo odprli med 9. in 12 uro ter 15. in 18 uro in vas popeljali po novih prostorih zavetišča in predstavili živali. V času odprtih vrat bodo mogoče tudi posvojitve živali in želimo si, da bi veselje novega doma na ta dan začutilo čim več živali. 

 

 

Pri popestritvi programa nam pomagajo Mladi zmaji in zMačkane s Pšeno Kovačič, ki bo na otrokom prijazen način predstavila zavetišče. Predstavitvi pa sledi lov na zaklad po novem zavetišču.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM:

 

Dopoldanski termin od 9.00 do 12.00:

 

Registracija obiskovalcev in vodeni ogledi

 

Ob 9.30 Predstavitev zavetišča za otroke (in tudi odrasle)

 

Ob 10.15 lov za zakladom po novem zavetišču.

 

Popoldanski termin od 15.00 do 18.00:

 

            Registracija obiskovalcev in vodeni ogledi

 

Ob 15.15 Predstavitev zavetišča za otroke (in tudi odrasle)

 

Ob 16.00 lov za zakladom po novem zavetišču.

 

 

KRATKA VSEBINA DELAVNIC

 

Po strokovnem predavanju sledijo ustvarjalno-Izobraževalne delavnice. Mladi bodo s pomočjo izvajalcev ustvarjali izdelke z živalskimi motivi, ki ji bodo lahko odnesli domov. Poleg tega bo izveden »Lov na zaklad«, kjer bodo na zelo zabaven način utrdili znanje in osvajali različne nagrade.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/no_photo.png

OdgovoriPosreduj

Pomembno! Ob prihodu bodo lahko vstopili samo tisti obiskovalci, ki bodo izpolnili vse potrebne podatke s strani NIJZ predpisane evidence v zvezi s Covid 19.

 

Ogledi zavetišča bodo potekali vodeno in sicer vas bo osebje zavetišča usmerjalo v smeri ogleda in ob tem predstavilo prostor, ki si ga ogledujete, z veseljem odgovarjalo na morebitna vaša vprašanja. V enem zaprtem prostoru bodo hkrati lahko le člani istega gospodinjstva. V zaprtih prostorih in povsod, kjer ne bo mogoče zagotoviti varnostne razdalje, je uporaba obraznih mask obvezna.  Prosimo, da se v zavetišču ne dotikate živali niti česa drugega in nam tako pomagate pri preprečevanju širjenja okužbe. Prosimo tudi, da za lastno varnost in varnost drugih spoštujete pravila ogleda in priporočila NIJZ v zvezi preprečevanjem širjenja okužbe.

 

 

OKTOBER JE ŽIVALSKO DOBER!

 

Prijazno vabljeni!


O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si