Ob svetovnem dnevu psov  

26.08.2019

26. avgusta praznujemo svetovni dan psov. Prvič je bil prvič obeležen na današnji dan pred 15. leti.

Čeprav si naši najboljši prijatelji prav vsak dan zaslužijo skrb in pozornost, pa jih danes velja še posebej pocrkljati in jim nameniti kakšen dodaten priboljšek ali priljubljeno igračo.

Že od pradavnine, ko so ljudje in predhodniki psov prvič stkali vezi, veljajo psi za človekove najboljše prijatelje. Na njih se zanašamo že tisočletja. Nekaterim je neprecenljiva že njihova družba, spet drugim pa psi rešujejo življenja. Danes se torej spomnimo na štirinožce vseh pasem in porekel, vseh kosmatih prijateljev in tudi službenih psov, ki iščejo, varujejo in opozarjajo na nevarnost

Če imate v srcu in hiši prostor zanovega družinskega člana, se le oglasite v zavetišču – morda pa boste pri nas našli sorodno dušo. Kdo ve, lahko da se boste zaljubili v Pajdota, psa z najdaljšim stažem v zavetišču. Odrasel bull mešanček pri nas biva že od konca leta 2014. Prijazen in prikupen Pajdo - čeprav do tujcev nekoliko zadržan - si resnično zasluži ljubeč "za vedno dom", kjer bo lahko pokazal vse trikce, ki se jih je z leti naučil pri nas. 

Vabimo vas torej, da se oglasite v našem zavetišču ali obiščete našo Facebook stran. Danes pa vas z veseljem seznanjamo z našim Instagram profilom, ki smo ga odprli včeraj. Zavetišče in živali v njem vam želimo približati še bolj slikovito.

 

 


O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si