AJDA SE JAVI 

29.11.2017

Ko sva jo pripeljali z mami iz zavetisca je bil kaos. "Spoznala" se je ta naso labradorko. (Tukaj smo malo zafrknili, bi morali malo pocakat, da se navadi prvo na okolje..ampak ok, na napakah se ucimo) reakcija je bila, spogledovanje in...CRTA!! Mislim da je nasla edino mozno luknjo, za katero hudica nisem vedela da je tako "globoka", pod kuhinjskim pultom na cca 20cm ni zakljucne letve...si lahko mislite, kam je sla.. ni sans da prides zraven, tako da smo cakali in cakali.

Grozen obcutek v bistvu, ker ves da ploscice niso ravno tople (drugje so ,ker je talno gretje ampak tam spodaj pa res ne. Me je skrbelo, da se ne bo prehladila..k sreci se ni)..ampak cas je vladar, zvecer enkrat je le uspela prit ven. Tako, da je bila luknja kaj hitro zapolnjena 🙃😊

Ne bodiga treba, je nasla se drugo luknjo in sicer v spalnici, pod posteljo. Vec kot ocitno, ve kako clovek do nje ne bo prisel, razen, ce dviga in premetava vzmetnice. No prve tri dni sem imela veeeliko dela s postiljanjem in "razmonteravanjem" lezisca. Ponoci je prisla ven, in drugo noc vsa divja tri ure skakala po meni (to ji je prislo v navado, na dnevni bazi)

 

Prva dva dni prakticno ni jedla in tudi pila ne, revica prestrasena, ampak zdaj prinasa notri, za naprej in za nazaj haha.

Brikete ima na razpolago cel dan, medtem ko mehko hrano dobi dvakrat na dan (ena vrecka na dan), saj vem razvajen macek 😊 

 

Kar se tice naslednjih snidenj z gospo psicko..v nadaljevanju smo pocakali kar nekaj dni, da je res spoznala domovanje in clane nase druzine, da ji nihce noce nic hudega, potem smo postopoma zraven pripeljali se Karo. Obe sta firbcni 100km/h, ampak kontakta se ni bilo. Prisli sta na cca 10cm. Pocaaasi, je dovolj casa.

 

Kar se tice crkljanja.. nimas osnovnih pogojev, jo moras res ulovit, in potem imas pol minute casa, da jo pobozas, potem bi ona sla. Umakne se kaksen meter, dva stran, najde neko igraco ter zacne divjat.

 

Da zakljucim, na okolje se se privaja, se je plasna, ampak zdaj je ze neprimerljivo bolje, kot je bilo na zacetku. Razumljivo 😊👌

Lepsa turobne dni. Se veliko nasmejimo na njen racun. Res zna bit lumpa, kot vse macke, svoj karakter..

 


O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si