OMEJUJEMO NAMESTITEV MAČK 

20.09.2017

Do nadaljnjega omejujemo namestitev najdenih mačk, zaradi povečane pojavnosti primerov mikrosporije.

 

Spoštovani najditelji, prostovoljci, posvojitelji in drugi zainteresirani.

Do nadaljnjega omejujemo namestitev najdenih mačk, zaradi povečane pojavnosti primerov mikrosporije. Bolne, poškodovane mačke in sesne mladiče do nadaljnega sprejemamo in nameščamo brez omejitev. Hkrati pa vas prosimo za pomoč pri oskrbi in začasni namestitvi mačjih mladičev.

Ukrep je nujen za zagotovitev varne oskrbe že sprejetih in nameščenih mačk in omejitev morebitnega širjenja okužb z mikrosporijo.

 

 SPREJEM

Zavetišče bo še naprej sprejemalo prijave o zapuščenih mačkah, jim nudilo potrebno veterinarsko oskrbo, vendar jih v zavetišču ne moremo zadržati, razen bolnih in poškodovanih. Zdrave zapuščene mačke bodo predane v začasno oskrbo najditeljem ali drugim zainteresiranim začasnim skrbnikom.  Ostale najdene mačke bodo po veterinarski oskrbi vrnjene v okolje, na mesto najdbe. Tako bodo možnosti preživetja za že nameščene, kot tudi novo-najdene boljše, kot pa v primeru prekomernega nameščanja.

 

PROSTOŽIVEČE MAČKE

Prostoživeče mačke bomo oskrbovali nemoteno z omejenim nameščanjem v zavetišče!

 

LASTNIKI

Vsem lastnikom in skrbnikom mačk priporočamo storiti vse, da njihova mačka ne pobegne oziroma se izgubi. Priporočamo označitev mačk (najbolje mikročip ali drug način z informacijami), kajti le tako bomo v primeru najdbe izgubljene mačke takoj našli lastnika in izgubljene mačke hitro vrnili domov.

 

POSVOJITVE

Kapacitete zavetišča so odvisne tudi od oddaje mačk, namreč z vsako oddano mačko se sprosti mesto za novo zapuščeno! Ste odgovorni in razmišljate o posvojitvi mačke. Obiščite nas, oddaja do nadaljnjega poteka nemoteno v času uradnih ur.

 

OSKRBA PSOV

Sprejem, oskrba in oddaja psov poteka nemoteno!

 

Ukrep velja do preklica!


O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si