Zbiralna akcija OŠ Polje 

14.12.2016

Nekaj deklet OŠ Polje, ki sodelujejo v šolskem otroškem parlamentu je dalo pobudo, da bi izvedlo zbiralno akcijo za zavržene živali (pse). Akcijo so izvedli na naši šoli v mesecu novembru. S to akcijo želijo prispevati k ozaveščanju odnosa otrok do živali, spodbujati k pomoči tistim, ki si sami ne morejo pomagati.

POROČILO O AKCIJI ZA ZAVRŽENE ŽIVALI

V OŠ Polje v Ljubljani smo v okviru šolskega parlamenta v mesecu novembru izvedli zbiralno akcijo za zavržene živali.

V avli šole smo pripravili veliko škatlo, v katero so naši učenci lahko prinašali razno hrano, odeje, ovratnice ter povodce, posode in razne pripomočke za nego. Po šolskem radiu smo učence obvestili o akciji in jih spodbudili k odgovornemu ravnanju do hišnih ljubljenčkov. Učitelji so se o tem pogovarjali z učenci v razredu. Razdelili smo tudi letake, s katerimi smo povabili vse k sodelovanju. 

Veliko učencev je k tej akciji prispevalo hrano in pripomočke za pse in muce. Razveselili so se, da lahko pomagajo tudi živalim, ki nimajo doma. Predvsem pa smo se med seboj pogovarjali o našemu odnosu do živali, ki jih imamo vsi otroci radi.

Z akcijo smo začeli zato, ker smo se spomnili na varovance v zavetišču in hoteli pomagati. Želimo si, da bi ljudje znali primerno skrbeti za domače živali. Upamo, da smo Zavetišču Ljubljana in njegovim varovancem polepšali dan, naše vrstnike pa spodbudili k vestnemu odnosu do živali.

 

Ula, Hana in otroški parlament osnovne šole Polje                       

Ljubljana, december 2016

 

 

 


O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si