Pozdravljeni, moji rešitelji in prijatelji, ki ste me poimenovali Misha! 

10.12.2014

Saj vem, kar nekaj časa je trajalo, preden sem se vam javila, ampak morate razumet, da sem morala najprej malo stestirat to pasjemjavskočloveško družino.

 

V glavnem ... Danes mi je ime MISS, sem najlepša pesjanarka v Beli krajini in se imam prečudovito. Moja nova skrbnika me imata neizmerno rada. Učita me novih trikov, me redno sprehajata po poteh med vinogradi, se veliko pogovarjata in igrata z menoj, nagradita me za vsako stvar, ki jo naredim in jima je všeč... Kaj kmalu sem ugotovila, da nagajanje in neposlušnost tu ne bosta dobrodošla, saj sta me takrat prav grdo ignorirala in mi dala jasno vedeti, da sta žalostna, česar pa jaz ne morem gledat. Spoznala sem že vse sosede in vsi so navdušeni nad mano.
Joooj, ko bi videli naše kokoške, te hecne perjaste živalice na dveh nogah, ki se prav čudno oglašajo. Prvih nekaj tednov sem jim prav veselo grozila, odkar pa se od jutra do večera prosto sprehajam okoli hiše po dvorišču, se skoraj več ne zmenim za njih. Ups, a sem rekla samo okoli hiše? Priznam, včasih me zanese tudi preko njihove navidezne meje k sosedom. A kaj si morem pomagat, ko imajo pa tako lepega kužija, pa še kakšno žogico kdaj dobim za domov. Odkar sem odvezana, tudi manj lajam, predvsem se pa ne zmenim za ljudi, motoriste in avtomobile, ki peljejo samo mimo. Danes že točno vem, kje je moja meja, ki jo moram čuvati, ostalo me ne zanima. Pravijo, da sem pravi čuvaj, ker vedno glasno opozorim, ko se nekdo približuje našemu domu. Mislim, da jim je to všeč, zato bom s tem kar nadaljevala.
Ne smem pa pozabit omeniti moje najboljše prijateljice Nelly, ki velikokrat pride iz Ljubljane k nam (ona temu reče vikend). Nelly je moja največja učiteljica in zaveznica hkrati. Zadnjič me je peljala na travnik za hišo in mi pokazala, kako koplje luknje. Seveda je nisem dolgo gledala, ampak sem ji hitro priskočila na pomoč. Ko naju je zagledala njena "mama" je začela nekaj čudnega vpiti. Mislim, da ji ni bilo všeč, ker nama je rekla, da sva lumpi. Jaz jo učim preganjat muce, pa še marsikaj mi pade na misel, česar pa raje ne povem. Res je lepo, ko je Nelly z mano, ker takrat lahko fajn nagajam, ker se krivda deli na obe.
Pošiljam vam nekaj slikic, ko bo sneg, vam pošljem pa še kakšno zimsko. Pošiljam vam tudi slikico, ko sem bila še pri vas, ker od Nelly mama pravi, da se je takrat zaljubila in je že takrat čutila, da bom njihova.

Lepo bodite, poljubčke od Miss

 


O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si