OB SVETOVNEM DNEVU ŽIVALI ZAVETIŠČE ZA ZAPUŠČENE ŽIVALI LJUBLJANA VABI NA DAN ODPRTIH VRAT ter DOBRODELNO TEKMO V AGILITY-u in RALLY OBEDIENCE-u 

19.09.2014

Bliža se bliža 4. Oktober, svetovni dan živali oziroma svetovni dan varstva živali. Ta dan je postal dan, ko se spomnimo ter poklonimo vsem živalim in ljudem, ki jih imajo radi, jih spoštujejo, so odgovorni. Tudi v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana bomo temu dnevu namenili veliko pozornost, bo prav poseben dan.

Kot že tradicionalno, bomo tudi letos odprli svoja vrata vsem obiskovalcem in približali utrip Zavetišča širni javnosti. Vrata zavetišča bomo odprli ob 9'00. Ves čas odprtih vrat bodo mogoči ogledi živali in posvojitve. Omogočali bomo tudi vodene oglede notranjih prostorov. V zavetišču imamo veliko število mačjih mladičev, ki iščejo novi dom. Tudi psi iščejo novi dom, morda pogrešate žvrgolenje pernatega prijatelja. Če razmišljate o posvojitvi, ste odgovorni in lahko nudite primeren dom, oskrbo, potem nas vsekakor morate obiskati.

 

V dopoldanskem času nas bo obiskal tudi župan g. Zoran Jankovič.

 

Posebnost letošnjega dneva odrtih vrat je dobrodelna tekma AGILITY-u in RALLY OBEDIENCE-u. Bo čisto prava tekma, ki jo organiziramo v sodelovanju s KD Agility Ilirija. Prijave bomo zbirali od 9'00 do 10'00. Tekmovali bodo tekmovalni psi v naslednjih kategorijah:

 

AGILITY:   1. A1

2. A open

 

RALLY OBEDIENCE-u  1. RO 1

2. RO open

 

Ob tej priložnosti prav posebej k sodelovanju vabimo tudi vse posvojitelje psov iz zavetišča, da preizkusijo spretnosti in pokažejo svoje znanje. Če bo tekmovalcev dovolj bodo posvojenci iz zavetišč tekmovali v svoji podkategoriji AGILITY-u in RO.

 

Zmagovalci bodo nagrajeni.

 

Glavni namen tekme je širši javnosti predstaviti, da tudi psi posvojeni iz zavetišča so nadvse prijetni družabniki oziroma lahko kot drugi psi celo tekmujejo, če si zanje (in tudi zase) vzamemo dovolj časa.

 

Na dogodku zbrana sredstva bodo namenjena za nadaljevanje nadgrajenega programa oskrbe psov s poudarkom na rehabilitaciji psov z vedenjskimi težavami in sprehajanja. Srečali se boste lahko z rednimi sprehajalci psov iz zavetišča, ki bodo sprehajali pse in pomagali na dogodku. Lahko vam bodo predstavili svoje izkušnje. Verjamemo, da bo obiskovalce pritegnilo veselje psov ob novem načinu sprehajanja, ob vzgoji in socializaciji na psom prijazen način. Sprehajalci vam bodo predstavili tudi nekatere pse iz zavetišča, vam pokazali kaj znajo, kako pridni učenci so. Prepričani smo, da vas bo njihovo veselje pritegnilo. Morda se odločite za posvojitev katerega njih.

 

Predstavili bomo tudi nekatere živali, ki jih njihovi zdajšnji skrbniki ne morejo več imeti in iščejo nov dom. Te živali so že objavljene na spletni strani Zavetišča: http://zavetisce-ljubljana.si/sl-SI/1550/najdene-zivali-zivali-oddajajo-lastniki

 Na ta dan jih boste lahko posvojili neposredno od lastnika in izvedeli za pomembne informacije iz prve roke. Zavetišče bo ob uspešnih predajah zagotovilo brezplačen prepis lastništva. Tako bomo skupaj vsem tem živalim prihranili saj en velik stres in zagotovili nov dom.

 

Poskrbljeno bo tudi za najmlajše. Prvič namreč organiziramo tudi otroško delavnico, na kateri se bodo otroci naučili kako pravilno pristopiti k psu, kako pravilno pobožati mačka, pa kako pobrati ''kakec'' in še kaj. Naučili se bodo izdelovati ''cofke'', ''kitke'' in številne druge igrače za pse in muce. Najlepše igrače bodo nagrajene.


Zaposleni vam bomo z veseljem poskušali odgovoriti na vprašanje, če bomo le znali in nam bo čas dopuščal.

 

Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo. S seboj prinesite le dobro voljo!

 

Vrata bomo zaprli ob 18'00.

 

Vljudno vabljeni vsi, ki imate radi živali!

 

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana

 

Za dodatne informacije pokličite  na telefon št.: 01 / 25 60 279 ali pišite po elektronski pošti info@zavetisce-ljubljana.si.

 

 

Program:

 

9'00:

-      Odprtje vrat Zavetišča

-      Nagovor vodje zavetišča in direktorice živalskega vrta

-      Sprejem tekmovalcev in zbiranje prijav za tekmo (do 10'00)

 

10'00:

-      začetek tekme v AGILITY-u

 

11'00:

-      začetek tekme v RALLY OBEDIENCE-u

-      začetek otroške dopoldanske delavnice (predavalnica zavetišča)

 

13'00:

-      predstavitev zavetišča

-      predstavitev psov iz zavetišča

 

15'00:

-      začetek popoldanske otroške delavnice

 

17'00:

-      predstavitev zavetišča

     -  frizbi nastop

-      predstavitev psov iz zavetišča

-      razglasitev rezultatov

 

 

Ves čas odprtih vrat potekajo:

-      ogledi in posvojitve živali

-      vodeni ogledi zavetišča

-      stojnice

 

Vrata Zavetišča bomo zaprli ob 18'00.

 

 

 

 

 


O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si