MIMI (v zavet. ČILI) 

10.04.2014

Vaša bivša varovanka Čili se vam oglaša z novim imenom - Mini. To ime smo ji dali zato, ker je majhna mucka. Kot ste rekli ob posvojitvi, bo majhna menda tudi ostala. Zdi se mi, da je malo zrasla, čeprav tehtnica ne pokaže velike razlike. No, danes je ravno 3 mesece, odkar je pri nas!

 

Mini zelo rada je, občutek imam, da ji ni nikoli dovolj hrane. Zelo redko pa za hrano prosi. Skrbi me le, ker zelo malo pije. Vodo ji pretihotapim tako, da ji jo malo nalijem v hrano - seveda pomlaska vse. Je zelo prisrčna, živahna žverca, ki je redkokdaj pri miru. Radovedna je kot vsaka prava mucka! Pleza ne več toliko, najbrž zato, ker je že vse raziskala. Zelo je nežna, saj nikoli ne grize, tudi praska ne - samo slučajno, če se med igro malo sproži krempeljc. Naš prejšnji muc je bil precej popadljiv, zato se kar ne morem navaditi, da bo roka ostala cela, kadar jo božam ali ji malo nagajam.

Zelo rada se crklja: zjutraj ni najprej na vrsti hrana, ampak crkljanje!! Treba jo je prebožat, prežokat, zmasirat podolgem in počez, naprej in nazaj. Neizmerno uživa v tem. Šele potem hranjenje :-)

Tudi na dopust je šla z nami. Vožnjo je prenesla odlično, čeprav brez malce vznemirjenja seveda ni šlo. Apartma, kjer smo bili nastanjeni, je seveda raziskala od vrha do tal. Malo smo jo peljali tudi ven - na povodcu seveda.

Lepo nam je z njo in mislim, da si še mož, čeprav tega nikoli ne bi priznal, ne more več predstavljati življenja brez nje. Pošiljam vam še nekaj slikic.

Lep pozdrav in upam, da čimveč vaših živalic najde dom!


O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si