Zavetišče spet poplavljeno, živali na varnem 

11.02.2014

Danes (torek, 11. 2. 2014) je Zavetišče Ljubljana ponovno poplavilo. Sredi noči je ob močnejšem deževju najprej poplavilo dvorišče okrog upravne stavbe. Okrog tretje ure zjutraj je nivo vode dosegel prag vhoda v upravno stavbo, ki je bil zaščiten z vrečami peska. Glede na pretekle izkušnje iz preteklih poplav so bili preventivno zamašeni tudi vsi odtoki.

Kljub temu je voda vdrla v objekt in sicer iz tal, čez fuge med ploščicami. V pičlih petnajstih minutah je bilo vse pritličje upravne stavbe pod vodo.

Le hitri intervenciji nočnega oskrbnika in hitri pomoči gasilcev gre zahvaliti, da voda ni povzročila hujše škode. Tri črpalke so skoraj tri ure prečrpavale nabrano vodo do nivoja jaškov. Ne upamo si predstavljati, kaj bi lahko bilo, če čez noč nihče ne bi bil prisoten. Nadaljnje poplavljanje preprečujemo s potopno črpalko, ki neprestano prečrpava vodo in preprečuje ponoven dvig podtalnice v neposredni bližini zavetišča.

Ne glede na vse, so vse nameščene živali na varnem in je zanje dobro poskrbljeno. Lahko rečemo, da na srečo so bivalni prostori živali oziroma celoten drugi objekt na višjem nivoju in zato to območje ni poplavljeno. Kljub vsem nevšečnostim bomo živalim zagotavljali normalno oskrbo in še naprej skrbeli za njihovo varnost.

Zavetišče do nadaljnjega ostaja odprto in normalno dosegljivo tudi za obiskovalce in posvojitelje, saj je najhujše že za nami. Za enkrat. Živali pa še vedno iščejo novi dom.


Zavetišče Ljubljana

 

 


O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si