ZINA 

18.08.2013

ZINA, SMRČEK NA PRVI POGLED

 

Pozdravljeni!

 

Sem Zina, vaša nekdanja varovanka, ki sem končno dobila dom pri tričlanski družini, v novem domu neizmerno uživam in raziskujem okolico, spoznala sem tudi psa Meda, ki sem ga takoj ob prihodu nadrla.Vsako jutro me prijazen deček pelje na sprehod in se pogovarja z mano. Uživam tudi na ribniku, kamor me peljejo lastniki, dobro se razumem tudi z domačo mačko Tinko. Moram pa povedati, da sem se mojim lastnikom prikupila že na prvi pogled, in nisem si mislila, da bom pri njih dobila dom. Najprej so me peljali na izpust, da so se lastniki prepričali, da sem res primerna zanje. Takoj ob prihodu iz zavetišča smo se odpravili na ranč k prijateljici. Takoj ko so nekam na kratko šli, sem začela lajati in lajati, saj sem svojega dečka takoj pogrešala. Povedati moram tudi, da sem gluha in da ta moja motnja ni nič motila lastnikov. Nasprotno, zaradi tega so še bolj pozorni, skrbni in ljubeči.

 

MOJ VSAKDAN

 

Zjutraj me deček pelje na sprehod po mestnem parku in mi pri tem meče žogico, saj sem nora nanje.

Čez dan me veliko carklja, in ne samo on, tudi nekaterim sosedam sem se takoj prikupila, všeč sem tudi bila dečkovi sestrični, ki ima rada pse moje velikosti. Sprva nisem bila ješča, a zdaj veliko jem. Moram tudi zaupati, da me deček pusti k sebi na posteljo, in tudi mama, ki naju je videla, se ni prav nič pritoževala.

 

ZAKLJUČEK

 

Zdaj so počitnice in ima deček zame ogromno časa, a tudi, ko bo spet šola, vem, da ne bo nikoli pozabil name. Skupaj bova dirjala po snegu, se valjala po listju in bila ogromno skupaj.

 

Vsem mojim prijateljem želim, da bi tudi oni vstopili v nova življenja in domove, v kakršnem sem jaz. Vem, da bom še naprej ostala v lepem spominu oskrbnikom in prostovoljcem v zavetišču Ljubljana in obiskovalcem.

 

Vse skupaj pozdravljam in še kdaj vas obiščem.

 

Vaša Zina.


O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si