Vaša zgodba o uspehu:

Ste posvojili žival iz zavetišča, ste spremenili življenje sebi in posvojeni živali. Pišite nam, pošljite fotografije in delite vaše veselje z nami!

Kitty

 

Kitty, ki je bila ob prihodu v zavetišče zaradi agresivnega vedenja in same pasme (mešanec v tipu staffordshire bull terrier) ocenjena kot rizična. Kljub temu se je pojavil potencialni posvojitelj, ki pa ni imel nobenih izkušenj pri vzgoji in obvladovanju problematičnega psa. Zato smo možnost posvojitve pogojevali s predhodnim uspešno izvedenim tečajem šolanja psa, ki smo ga kandidatu omogočili brezplačno. privajanje in šolanje je trajalo 4 mesece. Končni rezultat vztrajanja pa je bil zelo uspešen. Posvojitelj je skupaj s Kitty uspešno opravil osnovni tečaj vzgoje in dobil psičko v posvojitev. Nad uspehom šolanja je bil tako navdušen, da se je kasneje na lastne stroške vpisal še na nadaljnje šolanje in kinološko udejstvovanje.

Živka (P103/10)

 
Z veseljem vas obveščamo vas, da je operacija kolka in kolena pri Živki odlično uspela. Živka je dokončno oddana v posvojitev, vendar posvojitelje čaka še težko delo. Živko čaka zahtevna fizioterapija, ki bo omogočila rehabilitacijo – izboljšala gibalne sposobnosti prizadete noge. Rehabilitacija po takšni operaciji vključuje sproščanje napetih mišic, raztezanje skrajšanih struktur, razgibavanje sklepov za večjo gibljivost, krepitev oslabelih mišic,  spodbujanje uporabe operirane noge, učenje pravilne hoje oz. sploh pravilnega gibanja in po potrebi tudi protibolečinsko terapijo. Ker je prisotnih kar nekaj večjih problemov, bo rehabilitacija zagotovo daljša, težja, kot če bi šlo samo za en problem pri sicer normalno razvitem, zdravem psu.

Z uspehom fizioterapije je pogojena operacija še drugega kolena.
 
Če želite posvojiteljem pomagati pri zdravljenju Živke se obrnite na:
 
REHA-FIZIO-VET, rehabilitacija in fizioterapija psov, mačk in drugih živali
Kristina Porenta, dr.vet.med., dipl.fiziot.,
Certified Canine Rehabilitation Practitioner
00 386 31 289 900
 

 

O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si