Zaradi gradnje novega zavetišča in omejenih zmožnosti izvajanja tečaja, novih prijav ne sprejemamo.

Vsem zainteresiranim se najlepše zahvaljujemo.

 

 

 

 

 

Sprehajanje psov je odgovorno delo

Osnovni namen sprehajanja je nuditi psom kvalitetno socializacijo, olajšati in popestriti bivanje v zavetišču in vzpostaviti / ohranjati pristen stik s človekom ob zagotovljeni varnosti sprehajalcev in psov. Sprehajanje psov v zavetišču je veliko več kot le vodenje psa na vrvici.

Zakaj sprehajanje psov iz zavetišča? V zavetišču so psi prostorsko in socialno omejeni, zato pestre možnosti gibanja zunaj objektov in zbiranja informacij iz okolja pomenijo zanje pomembno popestritev. Pri tem pa je pomembno poudariti, da ni dovolj, da psu zagotovimo le potrebe po primerni fizični aktivnosti ampak je pomembna tudi miselna zaposlitev in dovolj kvaliteten stik s človekom.

Kako pri tem pomagajo prostovoljci? Prostovoljci lahko zavetišču oziroma nastanjenim psom pomagajo na različne načine, med drugim tudi s sprehajanjem, socializacijo, negovanjem in podobno. Sprehajalci izkušnje pridobljene v zavetišču neposredno širijo v družbo in tako prispevajo k večji ozaveščenosti družbe, k dvigovanju odgovornosti posameznikov.

Vaša pomoč je pomembna! Velikodušna, a pravilna pomoč je za zavetišče oziroma živali zelo pomembna. Da omogočimo zdravo komunikacijo, konstruktivno sodelovanje, zagotovimo vašo varnost, varnost živali in okolja, v največji meri izkoristimo vaše izkušnje ter živalim omogočimo najboljše pogoje dela, je potrebno določiti jasna pravila. Vsakdo ima pravico in mora vedeti, kakšne so njegove dolžnosti in pravice, kakšne so pristojnosti in kaj je nevarno ali neželeno.

Obrazci in navodila

Če se želite pridružiti skupini prostovojnih sprehajalcev  v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana  izpolnite

vprašalnik za prostovoljno delo

in obvestili vas bomo  o predvidenem naslednjem izobraževanju.

Podpisali boste
Pogodbo

Vsak sprehajalec opravlja prostovoljno sprehajanje v skladu z
Navodili za prostovoljne sprehajalce (pdf)

O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si