Potek posvojitve v času epidemije

 

V zavetišču se trudimo ohranjati neprekinjene posvojitve naših živali in zato smo sprejeli ukrepe v skladu s preprečevanjem širjenja koronavirusa, za katere vas prosimo, da se jih držite.

 

1.      Za posvojitev živali nas najprej pokličete na 01/256 02 79

2.      Dogovorite se za termin posvojitve.

3.      Preko elektronske pošte boste prejeli vprašalnik za posvojitev živali, katerega lahko pošljete nazaj po elektronski pošti oz. ga prinesete s seboj na dogovorjeni termin posvojitve. 

4.      Na ogled živali lahko pride le oseba, ki izpoljnjuje PCT pogoj. V notranjih prostorih je obvezna maska.

5.      Ob vstopu v zavetišče ohranjate medosebno razdaljo z zaposlenimi vsaj 2 metra.

6.      V notranje prostore vstopate ob pozivu zaposlenih.

 

Skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje odsvetujemo obisk zavetišča vsem, ki kažejo znake obolenj, starejšim osebam in kroničnim bolnikom.

 

 

Pomembno obvestilo posvojiteljem živali

Vsi psi, ki so na voljo za posvojitev, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, psi stari 3 mesece in več, so cepljeni proti steklini, vse psičke so sterilizirane oz. samci kastrirani, vsi psi so čipirani, imajo potni list in so jim dana sredstva proti zajedalcem.

Vse mačke, ki so na voljo za posvojitev, so veterinarsko pregledane, cepljene proti kužnim boleznim, pregledane na FeLV (virus mačje levkoze), damo jim tudi sredstva proti zajedalcem, vse so mikročipirane, ter sterilizirane oz. samci so kastrirani.Vse muce dobijo tudi potni list za hišne živali. Muce, starejše od 6 mesecev, so pregledane tudi na FIV (virus mačje imunske pomanjkljivosti - "mačji AIDS"). Ves čas karantene in tudi na oddaji imajo mačke na voljo mačje stranišče in ga praviloma znajo uporabljati.

 

 

Vse oddane živali iz zavetišča Ljubljana

Vse živali, ki so uspešno posvojene ali na preizkušnji pri novem lastniku, se premaknejo iz galerije Posvoji psa oz. Posvoji mačko v galerijo Našli smo jim dom.

Vprašalnik in pogodba

Pred posvojitvijo izpolnite vprašalnik

Preberite pogodbo:

Pogodba o posvojitvi psa

Pogodba o posvojitvi mačke

Ob prevzemu živali

Ob prevzemu živali novi skrbnik podpiše pogodbo, s katero se zavezuje, da bo skrbel za posvojeno žival v skladu z zahtevami, ki jih predpisuje

Zakon o zaščiti živali Republike Slovenije (Ur.l.RS št. 20/2004)

Pravilnik o zaščiti hišnih živalih (Ur.l.RS št.75/2005)

Popravek pravilnika o zaščiti hišnih živali.

O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si