Slišim na ime ALI - 17010265

Oglej si moje slike in preberi si več o meni. [Moja šifra: 17010265]

ALI - 17010265
Samec
Starost: mlad
Spol: samec
Velikost: majhen
Šifra:17010265
Stanje: oddan

Nekaj več o meni

Špic Ali  tipu malega nemškega špica.

Tukaj najdete vse informacije o rezervacijah in postopkih glede morebitne posvojitve špica Alija.

Ali je bil najden v Ljubljani. Na podlagi ugotovljenega čipa in spremljajočih dokumentov se predvideva, da Ali prihaja iz Alžirije. Ker Ali prihaja iz tretje države, je uradni veterinar po uradni dolžnosti odredil odvzem krvi, pregled na precepljenost proti steklini in trimesečno karanteno v skladu s predpisi. Stroške v zvezi z oskrbo je prevzelo zavetišče.

Ali je 7 – 9 mesecev samček in bo kastriran. V začetku je plašen, vendar se nove družbe hitro navadi. Ne mara hitrih gibov, glasnih zvokov in podobnega. Ko se sprosti, je zelo živahen, igriv in se rad crklja oziroma išče človeško bližino. Zaradi slabše ješčnosti je trening nekoliko omejen. Kljub temu bi bil primeren za agility ali podobno kinološko aktivnost, ki bo omogočila sproščanje odvečne energije in zadovoljila tudi potrebo po fizični aktivnosti.  

Ali do najmanj 26. 12. 21017 ostaja v karanteni, zato ga vsaj do tega datuma ni možno osebno videti. 

Rezervacija ne pomeni avtomatsko posvojitve, ampak ste s tem le izrazili interes za izbrano žival. Zaradi predvidenega velikega števila zainteresiranih število rezervacij omejujemo na 20 zainteresiranih po vrstnem redu prijave.

Za potrditev rezervacije je potrebno izpolniti vprašalnik, kar lahko opravite v času uradnih ur zavetišča (Uradne ure najdete tukaj.

 ODGOVORI NA POGOSTA VPRAŠANJA

1. Kako rezerviram Alija?

Alija lahko rezervirate vsak delovnik, od 8. do 15. ure, izključno po telefonu 01/256 02 79. Ker imamo ogromno število klicev, vas prosimo, da poskusite večkrat. Rezervacij na Facebooku in po elektronski pošti ne sprejemamo.

2. Kaj pomeni rezervacija?

Rezervacija pomeni, da izrazite interes za posvojitev izbrane živali in ne pomeni avtomatske posvojitve. Zavetišče Ljubljana na podlagi izpolnjenega vprašalnika in osebnega pogovora izbere najboljšega kandidata za posvojitelja.

Zaradi pričakovanega zanimanja je izpolnjevanje vprašalnika možno že z dnem te objave na spletnih straneh zavetišča. Izpolnjen vprašalnik bo pomenil potrditev rezervacije, ki ste jo izvedli po telefonu. Vprašalnik lahko izpolnite v zavetišču v času uradnih ur za posvojitev. Uradne ure najdete tukaj.

3. Ali lahko Alija vidimo v živo?

Ali bo v karanteni najmanj do 27.12. 2017, zato ga ne morete videti v živo.

4. Kaj se zgodi po rezervaciji? 

Ob prejemu in potrdilu rezervacije si zabeležimo vaše kontaktne podatke. Ko bo Ali pripravljen na posvojitev, bomo vse, ki ste oddali rezervacijo in jo potrdili z izpolnitvijo vprašalnika, poklicali in vas obvestili o terminu posvojitve in odločitvi. 

V primeru več zainteresiranih kandidatov s podobnimi pogoji bomo na dan posvojitve vse povabili na razgovor in med prisotnimi kandidati izbirali kandidata, ki bo nudil najboljše pogoje. V primeru enakovrednih pogojev bo imel prednost kandidat, ki je prej podal rezervacijo. Ostale podrobnosti izbire posvojitelja bodo predstavljene na dan posvojitve.
 

Ali bo za posvojitev predvidoma na voljo konec decembra. Več o posvojitvi živali v zavetišču si lahko preberete na naši spletni strani tukaj.

 

Posvojitelji si živali v karanteni ne morejo ogledati v živo. Lahko si ogledajo fotografije živali objavljene na spletni strani in na podlagi fotografij žival rezervirajo.

Pomagaj mi prosim

Tudi ti mi lahko pomagaš najti nov dom tako, da deliš mojo povezavo s svojimi prijatelji in klikneš Všeč mi je

Seznam živali, katerim smo našli dom

O Zavetišču Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana

Tel.: + 386 (0)1 256 02 79
Faks.: + 386 (0)1 256 59 80
Email: info@zavetisce-ljubljana.si